İSTANBUL / AVCILAR - Borusan Oto Zehra-Nurhan Kocabıyık Anaokulu

Tarihçe

Okulumuz, Asım Kocabıyık Eğitim Kültür Vakfı tarafından yaptırılarak, Milli Eğitim Müdürlüğü´ne bağışlanmıştır.

Okulumuz, 10.000 metrekarelik bir arsada, 4.000 metrekarelik bina alanı üzerine tünel kalıp biçiminde üç katlı olarak yapılmıştır.

1.000 metrekarelik spor salonumuz,  uzay kafes modeline göre yapılmıştır. Salonumuzda otomatik ısıtma ve havalandırma ve parke kaplı tabanı ile modern ihtiyaçlara cevap verecek biçimde inşa edilmiştir. Bütün spor dalları için gerekli araç, gereç ve donanım salonumuzda bulunmaktadır.

Borusan Otomotiv Zehra Nurhan Kocabıyık İlköğretim Okulu, 1998 yılında yapılarak, aynı yıl eğitim-öğretime başlamıştır. Okulumuz; 1999-2000 eğitim-öğretim yılında MLO (Müfredat Laboratuvar Okulları) yaygınlaştırma kapsamına alınmıştır. Bakanlığımızın belirlediği MLO standartlarını gerçekleştirmek için yoğun bir çaba gösterilmiştir.

Müfredat Laboratuvar Okulları olan bu kurumlar, pilot uygulama okulları olarak, eğitimin çağdaş ölçüt ve ilkelere göre yapılmasını amaçlamaktadır. Bu uygulama Dünya Bankası´nın katkısıyla başlatılmıştır. Daha sonra MLO yaygınlaştırma kapsamına alınan okullar, MLO gereklerini kendi koşullarıyla yerine getirmeye başlamışlardır.

Öğrenci sayısının az olduğu bu okullarda, ders programlarının laboratuvar ortamında uygulamalı olarak işlenmesi; böylece başarılı, verimli, nitelikli bir eğitimin gerçekleştirilmesi amaçlanmıştır. Bunun için bilgisayar, tepegöz, data show, projeksiyon vb. teknolojik araçların en üst düzeyde kullanılması, derslerin; Fen Laboratuvarı, Bilgisayar Laboratuvarı, İşlik, Resim Odası, Müzik Odası, Kitaplık vb. donanımlı özel alanlarda işlenmesi amaçlanmaktadır.

Açılışının ikinci yılında MLO yaygınlaştırma kapsamına alınan okulumuzda, Okul Yönetimi, Bağışçı, Veli işbirliği ve desteği ile, MLO gerekleri büyük ölçüde yerine getirilmiştir. MLO gereklerinden biri de sınıf sayılarının az olmasıdır. Okulumuzda sınıf sayıları 30 kişidir. Buna göre sınıfların özel konumu, Okul Müdürü´nün, 26 Temmuz 2001 tarih, 34.02.12.510/1107 sayılı yazıları ile onay için sunulmuştur. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, 26 Eylül 2001 tarih ve 34.00.28.300/ 453 sayılı yazıları ile okulumuz sınıflarının özel konumu onaylanmış olup,  30´ar kişi olarak belirlenmiştir.

Okulumuz, fiziki durum, bakım ve temizliği ile çağdaş eğitim ölçütlerine uygun durumdadır. Bunlarla birlikte eğitim inancına sahip, yetenekli, ekip anlayışıyla çalışan eğitim kadrosu ile de nitelikli ve başarılı bir eğitim gerçekleştirilmektedir. Eğitimin nitelik ve düzeyini yükseltmek temel ilke ve amaçlarımızdandır.

Bu düşüncelerimizi sürekli kılmak amacıyla, 2001 yılında ISO 9002 Kalite Belgesi almak için başvuruda bulunulmuştur. Belgelendirme çalışmaları 25/03/2002 tarihinde sonuçlanmış, okulumuz ISO kalite belgesi alan ilk devlet ilköğretim okulu olarak belgelendirilmiştir. Okulumuz kalite sistemi 05/12/2003 tarihinde revize edilerek ISO 9001 2000 seviyesine yükseltilmiştir.

Okulumuz İlköğretim Genel Müdürlüğümüzün 14/07/2004 tarih ve b.08.0.İGM.0.08.04.02.708.1 /7397 sayılı teklifi ve bakanımızın 14/07/2004 tarihli onayı ile Etüt Beslenme Okulu Statüsüne kavuşmuş olup; İstanbul ilindeki 17 Etüt Beslenme Okulundan biri olarak, çalışan anne ve babaların çocuklarına hizmet vermiştir.

2005-2006 öğretim yılı başında okulumuz tüm sınıflarında Akıllı Sınıf Projesi uygulanmakta olup; tüm sınıf ve eğitim mekanlarımızda bilgisayar, projeksiyon sistemleri oluşturulmuştur. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında 4+4+4 eğitim sisteminin yürürlüğe girmesiyle okulumuzun ortaokula dönüşmesine karar verilmiştir.

Okulumuz 2022-2023 Eğitim- Öğretim yılında  bağımsız anaokulu olarak dönüştürülmüştür.

Yayın: 29.11.2022 - Güncelleme: 29.11.2022 12:43 - Görüntülenme: 90